Projecten

Dit jaar, maart 2018, was het goede doel Stichting Dupla in Barsingerhorn. Deze stichting verzorgt voor kinderen met een meervoudige beperking huifbedpaardrijden zie ook www.dupla.nl

Het paardrijden voor deze kinderen levert een bijdrage aan hun welbevinden zodat zij zich beter op emotionele wijze kunnen uiten naar hun omgeving. De kinderen voelen zich prettig en uiten zich daardoor ontspannen en blij tijdens deze rit. De aantoonbare fysieke ontspanning van hun spieren door dit paardrijden wordt door fysiotherapeuten en behandelende artsen onderkend en geprezen.

Deze keer, 26 maart 2018, hadden we het Filmhuis Alkmaar volledig voor onze gasten ter beschikking. De gekozen film was “Wonder”, deze keuze werd door de gasten zeer geprezen.

De opbrengst van de miniveiling, sponsors en kaartverkoop door onze leden heeft een netto bedrag van € 6000,= opgeleverd zodat onze president een cheque van € 9000,=, inclusief 50% verhoging door NSGK, na afloop van de film kon overhandigen aan de vertegenwoordiger van de Stichting Dupla, mevrouw Hetty Höfte.

die het in de afgelopen jaren mogelijk maakte hulp te verlenen op plaatsen waar dat hard nodig was. Onze evenementen hebben in totaal meer dan € 100.000 opgeleverd.

Lionsclub Noord-Kennemerland  kon daardoor de afgelopen 5 jaar ondersteuning bieden aan:

1.    De Nederlandse Visueel  Gehandicapte Skivereniging

2.    Stichting Sailwise (Watersport met gehandicapten)

3.    Stichting KIKA

4.    Breidablick Midden- Beemster (uitgaansdag)

5.    De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging

6.    Klas op Wielen Alkmaar

7.    Stichting Dupla te Barsingerhorn

De NSGK

Dankzij de steun van onze donateurs en vrijwilligers kan NSGK jaarlijks honderden projecten voor kinderen en jongeren met een handicap mogelijk maken. Bijzondere projecten die hen helpen zo zelfstandig en volwaardig mogelijk te leven. Hieronder kunt u lezen hoe wij dat doen, aan de hand van een aantal voorbeelden.

DanceAble

Holland Dance Festival is onder dansliefhebbers vooral bekend vanwege het internationale festival dat één keer in de twee jaar plaatsvindt. Tijdens het festival worden er tussen de 40 en 50 voorstellingen van vooraanstaande internationale dansgezelschappen en danskunstenaars gepresenteerd. Een belangrijk doel van Holland Dance Festival is dans voor iedereen toegankelijk te maken, ongeacht leeftijd, beperking en sociale of culturele achtergrond. En zo ontstonden een aantal jaar geleden de DanceAble lessen, met steun van NSGK.

Toegankelijk museum

Het Maritiem Museum in Rotterdam heropende in 2012 haar populaire kinder-doe-tentoonstelling professor Plons. NSGK hielp de tentoonstelling toegankelijk te maken voor kinderen met een handicap.

Dankzij de aanpassingen kunnen kinderen met een beperking nu ook kennis maken met de maritieme wereld. De Speeltuinbende van NSGK onderwierp de tentoonstelling aan een kritische test, waar professor plons met vlag en wimpel voor slaagde!

Zeilen is voor iedereen

Wie vroeger een handicap had en van zeilen hield had pech. Aangepaste watersport bestond eenvoudigweg niet. Totdat (op de kop af!) 40 jaar geleden SailWise werd opgericht. SailWise organiseert uitdagende watersportvakanties en -activiteiten voor mensen met én zonder beperking.

NSGK ondersteunt de zeilvakanties van Sailwise, omdat de stichting de uitdrukkelijke missie heeft om jongeren met een beperking te empoweren en te laten zien wat ze in hun mars hebben. Doordat de zeilboten aangepast zijn, kunnen ze ook echt zelf aan het roer zitten, maar daarnaast koken ze ook hun eigen potje en doen ze klusjes. Bovendien wordt er op de boot altijd gezeild samen met vrijwilligers zonder beperking, vanuit een gelijkwaardige positie. De deelnemers zonder beperking leren waartoe iemand met een beperking in staat is en zien dat zij hetzelfde zijn. Op deze manier bevordert Sailwise het contact tussen jongeren met én zonder beperking. Niet vanuit een plichtsgevoel, maar op basis van vriendschap en gedeelde interesses.    

Sponsors

Top